top of page
Balk verloop kop transparant.jpg

Thijs Hagedoorn en Ronald Pouwel Jubileumhoogheden!

Het Pin’ndoarp pakt ’t droad weer op met Prins Thijs 1 en Adjudant Ronald.

REUTUM – Zaterdag 12 november 2022 heerste er eindelijk weer een heerlijke canavalssfeer in residentie Bays. Nadat het carnaval twee jaar heeft stil gelegen vanwege de coronacrisis, was het eindelijk weer tijd om ’n droad weer op te pakk’n. En dat is dan ook gelijk het thema van de Reutumse carnavalsvierders. Op ludieke wijze presenteerden Prins Thijs Hagedoorn en Adjudant Ronald Pouwel zich als nieuwe hoogheden van het Pin’ndoarp en openden hiermee het nieuwe carnavalsseizoen.


Terugblik

Het begin van de avond stond in het teken van het aftreden van Sleutelprins JP de eerste en zijn Adjudant Martijn. Na een grandioos Sleuteljaar eindigde deze zaterdagavond drie jaar na hun opkomst voor hen een bijzondere periode. Het was bijzonder carnavalsjaar met net zo’n bijzondere nasleep. Het askruisje was nog niet opgedroogd of het coronavirus sloeg toe en twee jaar lang heeft corona carnaval in zijn greep gehad. Het samen nagenieten van al het moois zat er niet of nauwelijks in en het aftreden werd telkens weer uitgesteld. Nu het dan zover was konden Adjudant Martijn en Hofdame Annelies er door persoonlijke omstandigheden helaas niet bij zijn. Prins JP kreeg van voorzitter Chiel Mensink het woord en vroeg als eerste de aanwezigen om een groot applaus als blijk van medeleven aan Adjudant Martijn en Annelies. Prins JP gaf een korte terugblik op het carnaval 2020 en bedankte iedereen die op welke manier dan ook aan het geweldige carnaval heeft bijgedragen. Voorzitter Mensink bedankte de Hoogheden en Hofdames voor de geweldige leiding die zij aan het carnaval in Reutum en de gemeente Tubbergen hebben gegeven. Namens de Pin’n Garde nam Oud Prins, en vader van Prins JP, Hennie Deterink het woord. Met een prachtig verhaal vol anekdotes werd Prins JP hiermee opgenomen in de Pin’nGarde en was het aftreden een feit geworden. Na drie jaar kwam hiermee dan echt een eind aan de regeerperiode van Prins JP1 en Adjudant Martijn. Zij komen daarmee in de archiefboeken als langst regerende Sleutelhoogheden.


De onthulling

Na het aftreden nam de spanning in de zaal langzamerhand steeds meer toe: naar welk duo werd er verwezen in het ´verhaal van Pinneke & Pinntje’? De inwoners van het Pin´ndoarp hebben een jaar langer kunnen broeden op dit verhaal vol cryptische aanwijzingen. Dit jaar kwam er een mysterieuze aanvulling op het verhaal, waardoor het raden en gissen weer enorm begon te leven in het Pin´ndoarp. Vanuit het publiek deden velen nog een poging om de nieuwe Prins te raden met de kans om een half varken te winnen. Om 21.45 uur was het dan zover: de Prins en Adjudant van het Pin’ndoarp maakten zich bekend. Er kwamen onder mysterieuze muziek drie personen in gele pakken met gasmaskers het podium op. Met een soort van striptease act ontdeden ze zich van de kleding. Het bleken Thijs Hagedoorn, de 53ste Prins van Reutum en Haarle, en Hofdames Emma Stubbe en Elke Kamphuis te zijn. Adjudant Ronald Pouwel sprong vanuit zijn positie als lichttechnicus het podium op en daarmee was het Hoogheden kwartet compleet.

Na de opkomst werd het feestgedruis aangevuld met familie en vrienden van de Prins en Adjudant, die de Prinswisseling in een afgeschermd gedeelte bij Bays via TV’s hadden gevolgd. Dit resulteerde in een volle zaal vol blije en feestende mensen. Toen de kersverse Hoogheden en Hofdames in hun ornaat waren gehezen kwamen ze onder de klanken van hun lijflied de zaal binnen. Adjudant Ronald kondigde zijn Prins aan door het oplezen van de Titels. in de proclamatie drong Prins Thijs als soort van gedwongen inwoner van Ootmarsum er bij de gemeente op aan voor voldoende woningbouw in Reutum te zorgen, zodat hij samen met zijn Emma weer gewoon in Reutum kan wonen. Daarnaast deelde Adjudant Ronald mee dat ze Falsch und Verrückt nu wel goed genoeg vinden om zaterdagmiddag tijdens het Pin’nbal op te treden. Na de proclamatie werd het tijd om de winnaar van het halve varken, aangeboden door Varkenshandel ter Haar Posthouwer / Rundveehandel Frans ter Haar, bekend te maken. Tom Lammerink bleek de gelukkige winnaar dit jaar! De gezellige avond werd zoals altijd afgesloten onder het genot van een gebakken eitje.


CV de Pin´n 55 jaar!

Voor Prins Thijs 1, Adjudant Ronald en hun Hofdames Emma en Elke wordt het een extra bijzonder jaar. Met de lijfspreuk ‘Noa 55 joar, stoat disse goden veur oe kloar!’ geeft een mooie startsein voor een fantastisch jubileumjaar. Dit jaar zal naast de gebruikelijke carnavalsactiviteiten in het teken staan van het 55ste jubileum met o.a. een jubileumreceptie met aansluitend een grandioos jubileumfeest.Comments


bottom of page