top of page
Balk verloop kop transparant.jpg

Prachtige kleurrijke optocht in het Pin’n doarp!

REUTUM – Op zaterdag 10 februari was het tijd voor de jaarlijkse carnavalsoptocht in het Pin’n doarp. Ook dit jaar bleek dat vele vriendengroepen, buurten en families hun creativiteit uit de kast hebben gehaald om er een prachtig gevulde optocht van te maken.


Eenlingen en duo’s

De eenlingen en duo’s waren dit jaar goed vertegenwoordigd. Wel werd er ontzettend ‘gebaald’ dat er niets origineels kon worden bedacht en er werd zelfs een slippertje gemaakt. Mika Flinkers wist gelukkig alles op alles te zetten en won daarmee dan ook de eerste prijs!


De jeugd van het Pin’n doarp

Bij de kleine loopgroepen was met name de jeugd van de Mariaschool goed vertegenwoordigd. Groep 8 draaide door aan hun zweefmolen, bij groep 5/6 spookte het en de jongens van groep 7 stonden in de krant dit jaar. Niet alleen de jeugd maar ook de oudere generatie liet zich zien tijdens de optocht. Zo besloot het Huttenvolk na 40 jaar niet gevraagd te worden als Prins om hun eigen prinsenwagen te maken. En de Abraham’s van vriendengroep Barbaros werden dit jaar op sleeptouw genomen en wisten daarmee een mooie tweede plaats te behalen.


Snoepgoed en het woningtekort

De optocht in Reutum was zoet en kleurrijk dit jaar. Volgens de Maten is adjudant Dennis toch echt het snoepje van de week. Niet alleen de Maten toonde zich in snoepgoed, maar ook de buurt Het Loosan wist zich als ‘Candy’ te voegen bij de optocht. Dat het woningtekort wederom een belangrijk thema is in Reutum werd ook opnieuw duidelijk gemaakt tijdens de optocht. Ann Boll besloot mobiel te blijven tijdens de woningnood en De Hoarlse Gottendrieters wisten de eerste plek te bemachtigen door hun handen zelf maar uit de mouwen te steken.


Het spoor bijster

CV Reutummerteut reed met hun prachtige kleurrijke wagen en pakken rechtstreeks op de eerste prijs van de grote wagens af. Zij waren het spoor, ondanks hun thema anders suggereerde, dus helemaal niet bijster. Waar men vervolgens wel het spoor bijster raakte, was bij residentie Bays. DJ Madhouse wist tijdens het Pin’n bal daar de zaal tot in de laatste uurtjes op zijn kop te zetten. Dit was dan ook de perfecte afsluiting van een grandioos carnavalsweekend in Reutum.  

 

 

Comments


bottom of page