top of page
Balk verloop kop transparant.jpg

Een terugblik op drie succesvolle gala’s in Reutum!


REUTUM- Carnavalsvereniging De Pin’n kan ook dit jaar terugkijken op drie geweldige gala’s. In de prachtig versierde zaal van residentie Bays barstte afgelopen weekend het feest los. Met de optocht van zaterdag in het vooruitzicht kon het publiek donderdagavond, vrijdagmiddag en vrijdagavond alvast genieten van zang, dans en hilarische optredens.


De gala’s werden geopend door voorzitter en spreekstalmeester Chiel Mensink. Vervolgens kwamen Prins Alfred I en zijn Adjudant Dennis vanuit Mineralenhandel de Kubus in Ootmarsum de residentie binnengereden. Dit deden zij op hoog tempo in een mijnenkarretje onder hun lijflied ‘TNT’. Helaas voor Prins Alfred, en met name voor zijn broek, kwam hij er niet zonder kleerscheuren vanaf.


De jeugd heeft de toekomst

Traditiegetrouw trapte de jeugd van de Mariaschool af met een playback act. Zij werden na hun enthousiaste optreden bedankt door schoolprins Jim en schoolprinses Melanique. Met hun lijfspreuk ‘Onze lijfspreuk hoef je niet te weten, morgen ben je hem toch weer vergeten’,  werd direct duidelijk dat de jeugd de toekomst heeft. Na deze buut volgde de Pin’n garde. Team BBB (lees: familie Bloom) en team ‘Niet goed’ namen het tegen elkaar op in de strijd ‘Wat vindt Reutum’. Hierin werd onder andere duidelijk wie in Reutum de meest sexy vrouwenstem heeft en welke man uit Reutum de meeste dates heeft gehad. Team BBB wist deze spelshow uiteindelijk te winnen en de teamgenoten kregen daarmee een gratis tatoeage aangeboden. De reactie van het verliezende team luidde: ‘Helaas, en dat is met één S, anders staat er helaa, en dat is niet goed.’


Woningnood in Reutum

Uitzendbureau MANK had de moeilijke taak om te zorgen dat diverse Reutummers op de juiste plek aan het werk kwamen. Het stuk werd afgesloten door Cas Droste met een replica van ‘Varken had een krul in de staart’, een lied wat hem op het lijf geschreven stond. Daarna was het de beurt aan Reutum Boulevard om het geheugen op te frissen van het publiek. Met hun gevreesde roddels en dorpspolitiek brachten zij iedereen weer op de hoogte van de gebeurtennissen van het afgelopen jaar. Helaas was dit het laatste jaar voor Reutum Boulevard, wij danken Koen Warring en Ralf Benerink voor hun geweldige inzet de afgelopen jaren.


Als er één thema herhaaldelijk terugkwam tijdens de gala’s dan was het wel de hoge woningnood in Reutum. In diverse buuts werd het ernstig tekort aan woningnood even, en soms wat langer, aangestipt. Diverse oplossingen, zoals Woning Tinder, werden voorgedragen. Aan de inzet van de Reutummers zal het in ieder geval niet liggen, de bal ligt nu toch echt bij de Gemeente.


Zang en dans

De gala´s zijn natuurlijk niet compleet zonder de liedjes van de plaatselijke volkszanger Gert Warring. Ook de Pin´n Pop liet van zich horen met hun fantastische medleys. Dans werd verzorgd door de dansmariekes met hun moderne polka en de prachtige showdans. Na hun optreden werd Anke Ensink nog bedankt voor haar jarenlange inzet als leidster van de dansmariekes.


Schaatsen, alcohol en er is leven na de dood

Later op de avond kreeg Reutum bezoek van een verdwaalde schaatser. Onderweg naar Dokkum raakte hij de weg kwijt. Op ludieke wijze nam de schaatser het publiek o.a. mee in zijn huwelijk met zijn Friese vrouw. Ondertussen was de schaatser zijn honger aan het stillen met zijn grote worst. Deze worst wist hij op slimme wijze in zijn schaatspak mee te nemen tijdens zijn tocht hier naar toe.


Ook kwam er nog een alcoholist het podium op. Niet alleen werd duidelijk dat hij zelf al de nodige borreltjes op had, hij wist het publiek ook aan het drinken te krijgen. De avond werd afgesloten met de uitvaart van ´Bennie Dood´. De uitvaart werd verzorgd door Pastoor Boontje en zijn Alcoholliet Mummelmannus. Bennie Dood bleek dus niet dood en trakteerde het publiek op veel humor en een prachtige afsluiting met zijn lied ´Er is leven na de dood´.


Pin´n ovatie

Tijdens de eerste gala avond was het aan oud-prins Thijs I en oud-Adjudant Ronald om de Pin’n ovatie uit te reiken. De Pin´n ovatie is een ovatie aan een inwoner van Reutum die zich op een bijzondere manier heeft ingezet of heeft bijgedragen aan de gemeenschap in Reutum. Dit jaar werd het aan een duo gegeven, een duo die wel erg nauw met elkaar verbonden is. Met o.a. hun vrijwilligerswerk bij de voetbal, volleybal, toneel, Stichting de Zonnebloem en de Dorpsraad kon men er niet meer om heen: dit duo heeft niet alleen een goed huwelijk met elkaar, maar ook met heel Reutum. De welverdiende Pin´n ovatie van 2024 is dan ook gegaan naar Hubert en Monique Stevelink!

 

コメント


bottom of page